• Külföld

Bomba robbanthatta ki a repülőgép oldalát, kieshetett az egyik utas

Feltehetően egy robbanás miatt keletkezett egy nagy lyuk az utasszállító törzsén, 3000 méter magasban, az utasok szerint egy ember kiesett a gépből, az esettől nem messze egy összeégett holttestet találtak.

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító Szomália fővárosában, Mogadishu-ban, miután 3000 méter magasan, nem sokkal a felszállás után kilyukadt a törzse.

Pontosan nem lehet tudni, hogy mi okozta a balesetet, de szakemberek szerint feltehetően bomba robbant Daallo Airlines repülőgépének a fedélzetén. A gép egyébként Dzsibutiba tartott 60-an utaztak rajta. Szemtanúk szerint egy utast, egy idős férfit kiszippantott a robbantás és kiesett a lyukon. Ezt a hatóságok egyelőre nem erősítették meg, csupán annyit közöltek, hogy 2 ember sérült meg a repülőgépen. Mogadishu-tól nem messze, egy Balad nevű településen egy elszenesedett holttestet találtak, a helyi rendőr, Mohamed Hassan szerint esetleg az a férfi eshetett ki a repülőgépből - írja a DailyMail. A CNN úgy tudja, hogy a kezdeti vizsgálatok azt mutatják, hogy robbanószer nyomokat találtak a gépen és elképzelhető, hogy az eltűnt utas egy öngyilkos merénylő volt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Daily Mail-nek megszólat a gép pilótája, Vladimir Vodopivec. "Azt hiszem bomba robbant, szerencsére a műszerek nem sérültek meg, ezért tudtam visszatérni a földre, ehhez hasonló még soha nem történt velem, hála istennek, hogy jól végződött."

    Top 16