• Krimi
Faktor

Kilopták a kávéautomatákból a pénzt

Elfogtak a XII. kerületi nyomozók egy budapesti férfit és két barátját, akikkel korábbi munkaadóját lopta meg. Főként kórházakban és rendelőkben működő kávéautomatákat törtek fel, és elvitték az aprót.

Egy fővárosi kórház biztonsági őrének feltűnt egy furcsa pár, amely sietősen akart távozni az épületből. Amikor megállította őket, észrevette, hogy a nő kabátzsebében kávészacskó van. Rákérdezett az eredetére, mire a nő párja magyarázat helyett futni kezdett, közben elhajított két csomag kávét, aprópénzt és egy automata érmevizsgáló szerkezetét.

Ezekkel a kulcsokkal nyitották ki a gépeket.
Fotó: police.hu

Ezekkel a kulcsokkal nyitották ki a gépeket. Fotó: police.hu

A biztonsági őr visszatartotta a nőt. Kihallgatásán a nő beismerte a lopást. Kiderült, hogy az automatákat üzemeltető cég gépeit sok helyen feltörték már korábban, csak senki sem szólt a rendőrségnek.

A rendőrök feltérképezték a nő kapcsolatrendszerét, kiderült, hogy lakótársa korábban az automatákat üzemeltető cégnél dolgozott. A fővárosi férfival volt, amikor a III. kerületi járőrök egy később feltört automata közelében igazoltatták őket.

Ruházatátvizsgálás során szokatlan kulcscsomót és csavarhúzót találtak náluk. A férfi azzal magyarázta, hogy kávéautomaták szervizelésével foglalkozik. Társára illett a kórházi biztonsági őr által adott személyleírás.

XV. kerületi lakásukban fogták el a három tolvajt. Hét automata feltörésével gyanúsítják őket - írta a police.hu.

Top 0