• Külföld
Faktor

Óriásit hibáztak az emberek, amikor meglátták az őzet a vízben - szomorú dolog történt

Az őzbakhoz profi állatmentők érkeztek, de végül mégis elpusztult.

Nem kis teljesítménnyel, több mint 6 kilométert úszott egy őzbak szombaton, a Wight szigetről a brit partokig. Az állat gond nélkül partot ért, de emberekkel találta magát szemben, és ez az életébe került – írja a The Telegraph.

Az őzbak délelőtt 10 óra körül mászott ki a vízből. Kíváncsi strandolók közeledtek hozzá, amitől megijedt, ezért visszaúszott a tengerbe. Egy hivatásos életmentő hajó sietett az állat segítségére, távol tartották tőle a privát hajókat és az úszókat, míg gyorsan megszervezik a profi mentőakciót. Csakhogy egy rövid időre kénytelenek voltak kimenni a partra, hogy felvehessenek egy állatmentő specialistát.

Amíg az életmentők távol voltak, egy magánhajóról észrevették az őzet, és rögtön megpróbálták kimenteni. Az állat megrémült, és megfulladt. Amikor a hivatásos mentők visszaértek, megpróbálták még újraéleszteni az őzet, de már hiába.

A hatóságok újra figyelmeztették az embereket: ha bajba jutott állatokat látnak, ne próbáljanak meg segíteni rajta, bízzák ezt inkább a profi mentőcsapatokra.

Top 0