• Belföld
Faktor

Kilökhették a gépből az izraeli nőt, ezért sérült meg súlyosan Ferihegyen - videó

Úgy tűnik, hogy nem a pilóta hibázott.

Egyre több részletre derül fény a múlt pénteki ferihegyi utaspánikkal kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy nem a pilóta, hanem az utaskísérő személyzet hibázhatott - írja a Bors. Az Israel National News értesülései szerint a pilóta parancsa ellenére nyitották ki a Budapestről Tel-Avivba induló repülőn a vészkijáratot.

Az is kiderült a lap szerint, hogy a súlyos fejsérülést szenvedett izraeli nő nem magától csúszott le a gumicsúszdán, hanem a fedélzeten ki­alakult pánikban valaki meglökte, és kizuhant a gépből. A Borsnak nyilatkozó repülési szakértő szerint ez a verzió tűnik eddig a leghihetőbbnek.

Amennyiben a kapitány pa­rancsa ellenére nyitják ki a vészkijáratot, akkor nem kontrol­lált a gép kiürítése. Az utaskísérők feladata a menekítés alatt, hogy meggyőződjenek a kijárat biztonságáról

– mondta a szakember. A kétgyermekes Dikla Abitbul kezelésére két izraeli orvos is érkezett Magyarországra. A budapesti kórházban fekvő 38 éves nő állapotáról az édesanyja, Rikki Sapirin számolt be az izraeli sajtó­nak:

A fejére esett, és eltörtek a bordái. Itt maradunk vele Budapesten, egyelőre ez a helyzet. A lányom öt napra érkezett a magyar fővárosba. Végig arról beszélt, milyen jól érezte magát. A gyerekeknek ajándékkal is készült.
Kommentek:

Top 0