• Belföld
Faktor

Hihetetlen fogás, kilencszáz kiló potencianövelőt és tömegnövelő hormont foglalt le a NAV

Az áru címzettje úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon keresztül érkező szállítmányt nem itt szerette volna eladni.

Illusztráció.

Illusztráció.

Mintegy 900 kiló potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormon készítmény foglaltak le a NAV pénzügyőrei a Liszt Ferenc repülőtéren - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője az MTI-t.

A készítmények a gyanú szerint illegálisan érkeztek egy magyarországi vállalkozáshoz Szingapúrból, ezért a NAV feljelentést tett a rendőrségen - közölte Leopold Róbert.

Az áru címzettje úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon keresztül érkező szállítmányt nem Magyarországon szerette volna eladni, hanem azt Bosznia-Hercegovinába akarta továbbszállítani.

A közlemény szerint, a NAV munkatársai megkeresték a tabletták importját és forgalmazását engedélyező Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a potencia- és tömegnövelők beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

Mivel a gyógyszerek beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedéllyel végezhető, ezért a pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt tettek büntető feljelentést. A potencia- és tömegnövelő gyógyszerek illegális nemzetközi kereskedelme akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Kommentek:

Top 0