• Sport
Gyöngyösi Lilla

Kilenc magyar érem Svédországban és Dániában

Kilenc érmet szereztek a magyar birkózók a hétvégi dániai és svédországi nemzetközi versenyen.

A kötöttfogású férfiak a Thor Masters Kupán versenyeztek a dániai Nykobing Falsterben, s két nem olimpiai súlycsoportot nyertek meg. Korpási Bálint (71 kg) szlovák, norvég és svéd ellenfél után a fináléban Jäger Krisztiánt győzte le. A világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter (80 kg) Szabó Patrik mellett két dánt, egy amerikait és egy görögöt győzött le.

A két aranyon kívül a magyarok még két ezüstöt szereztek Jäger és Varga Ádám (98) révén, Szabó László (75), Szabó Patrik (80) és Németh Iván (98) pedig harmadik lett.

A női válogatott a svédországi Klippan Lady Openen szerepelt, ahol 2013-as világbajnok, tavalyi Európa Játékok-első Sastin Marianna régi-új súlycsoportjában, 63 kilóban zsinórban a harmadik érmét szerezte meg. Ezúttal csak a háromszoros Európa-bajnok, a lett Anastasija Grigorjeva tudta őt megállítani a döntőben, így második lett.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az eggyel lejjebbi olimpiai súlycsoportban, 58 kilóban a szintén Európa Játékok-győztes Barka Emese svéd és norvég ellenfelet győzött le, majd orosztól kapott ki a négy között, de a bronzmérkőzésen 8-6-ra megvert egy amerikait. A két érem mellé még két ötödik hely is sikerült Sleisz Gabriellának (60 kg) és Németh Zsanettnek (75).

    Top 16