• Krimi
Faktor

Kikötözték, és halálos injekcióval fenyegették az elrabolt bajai kereskedőt

Egy autókereskedő társaival elrabolt egy másik vállalkozót, hogy pénzt szerezzen tőle. Azzal is megfenyegették a férfit, hogy egyesével vagdossák le ujjait.

Illusztráció

Illusztráció

A 2015-ös ügyben most hozott ítéletet a bíróság. Az egész azzal kezdődött, hogy a később elrabolt autókereskedő és az egyik vádlott összeveszett egy meghiúsult olaszországi kocsivásárlás elszámolásán. A vádlott ezért megállapodott egy társával, hogy a másik autókereskedőt erőszakkal kiviszik egy csávolyi tanyára, és megszerzik tőle az autóját. A tervről értesült még két vádlott, akik húsz százalék részesedésért vállalták, hogy segítenek a tartozás behajtásában.

2015. február 15-én a férfi, azzal az ürüggyel, hogy meg akarja venni a kocsiját, találkozót beszélt meg a sértettel. Próbaútra indultak, a vádlott vezetett, majd egy előre megbeszélt helyen megállt, és beszállt az autóba a behajtásra vállalkozó két férfi - írja az MTI. Már a kocsiban megverték a védekezni próbáló sértettet, majd a verést a tanyán is folytatták, ahol megkötözték a férfit, és egy harisnyával a száját is betömték. Az egyik vádlott megfenyegette a sértettet, hogy ha nem adja neki autóját, egy erővágóval egyesével levágja az ujjait, majd egy fecskendőt felmutatva közölte: az erős nyugtató beadásával megöli. A rémült sértett aláírta a szerződést és egy nyilatkozatot is arról, hogy egy másik autót hamisított adásvételivel szerezett meg. Ezután életveszélyesen megfenyegették az elrabolt férfit, hogy ne merjen a rendőrséghez fordulni a történtek miatt, majd a férfit az autójával Bajára vitte. A vádlottakat egy héttel a történtek után őrizetbe vették. Most jogerősen öt és hét év közötti börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla a négy emberrablót.

Ma tárgyalták a nagyfai zendülés ügyét is. A foglyok éhségsztrájkjáról és kiszabadulási kísérletéről itt olvashat.

Kommentek:

Top 0