• Sport
Faktor

Kikaptak a franciák, így a magyar hokiválogatott kiesett

A fehérorosz férfi jégkorong-válogatott 3-0-ra legyőzte Franciaországot az oroszországi világbajnokság utolsó fordulójában, ezzel pedig eldőlt, hogy a magyar válogatott búcsúzik a világelittől, mivel három ponttal a B-csoport utolsó helyén végzett. A moszkvai csoportból Kazahsztán esett ki.

Fotó: Alekszander Nemenov/AFP

Fotó: Alekszander Nemenov/AFP

Az első harmadban a francia csapat (amely már tét nélkül játszott, csak nekünk segített volna azzal, ha nyer a rendes játékidőben) háromszor is emberhátrányba került, de mindegyiket kivédekezte. A középső harmadban a fehéroroszok összesen nyolc percet játszottak emberhátrányban, de ezt nem tudta kihasználni az ellenfél, sőt, Franciaország két gólt kapott 20 perc alatt.

A záró harmad elején gyorsan beütötték a harmadik góljukat a fehéroroszok, ott már érezni lehetett, hogy a francia játékosok sem erőltetik a játékot, már ők is várták a meccs végét. Fehéroroszország válogatottja érthetően motiváltabban játszott, még az is belefért neki, hogy a meccs utolsó 10 percében erősen visszavett a tempóból.

Magyarország hat mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, Fehéroroszország ellen nyert 5–2-re, tegnap Németország ellen is sokáig jól tartotta magát a csapat. A kiesés ellenére elmondható, hogy a magyar csapat nem vallott szégyent, mindegyik ellenfélével felvette a versenyt, de ez is kevés volt, kiesett a világelitből, így jövőre újra a divízió I/A csoportban szerepel majd. Magyarország mellett Kazahsztán esett ki, jövőre Szlovénia és Olaszország szerepel majd a világelitben helyettük. A magyar csapatnak nagyon nehéz dolga lesz azonnal visszajutnia, ugyanis Lengyelország, Ausztria, Dél-Korea, Ukrajna és értelemszerűen Kazahsztán lesz az ellenfele a divízió I-es világbajnokságon.     

Top 0