• Sport
Faktor

Kikapott a női kézilabda-válogatott a lengyelektől

A magyar női kézilabda-válogatott nem tudta bebiztosítani a helyét a decemberi, svédországi Európa-bajnokságon, miután vasárnap Érden egy góllal kikapott a lengyel csapattól.

A két együttes így két fordulóval a selejtezősorozat vége előtt egyformán hat-hat ponttal áll a csoportban.

Női Eb-selejtező, 5. csoport: 4. forduló: Magyarország-Lengyelország 25-26 (16-17)

A két csapat szerdán Koszalinban találkozott, és az Elek Gábor-Ambros Martín szövetségi kapitányi kettős debütáló mérkőzésén a magyarok 27-24-re győztek. A hazai együttesnek a továbbjutáshoz most elegendő lett volna egy döntetlen is.

A lengyel Marta Gega (b) és Monika Kobylinska (j), valamint Triscsuk Krisztina a női kézilabda Európa-bajnoki selejtezője 5. csoportjának 4. fordulójában játszott. Fotó: MTI/Kovács Anikó

A lengyel Marta Gega (b) és Monika Kobylinska (j), valamint Triscsuk Krisztina a női kézilabda Európa-bajnoki selejtezője 5. csoportjának 4. fordulójában játszott. Fotó: MTI/Kovács Anikó

A lengyelek december 14-én, a dániai vb herningi nyolcaddöntőjében 24-23-ra legyőzték a magyarokat, akik többek között emiatt nem vehetnek részt a riói ötkarikás játékokon. Németh András kapitány a kudarc után lemondott, utódjául az FTC és a Győr vezetőedzőit választották meg.

Kiegyenlített játékkal indult a találkozó, tíz perc után 6-6 volt az állás. A magyar együttes ezt követően előnyre tett szert, vezetett négy góllal is (10-6), de nem tudta leszakítani ellenfelét, amely előbb egyenlített, majd a szünetre egygólos fórra tett szert.

A folytatásban visszavette a vezetést a magyar válogatott, de a rendkívül kiegyenlített mérkőzés hajrájában ismét a lengyeleknél volt az előny, amelyet meg is tartottak a végső dudaszóig.

Az állás: 1. Magyarország 6 pont (122-94), 2. Lengyelország 6 (102-85), 3. Szlovákia 4, 4. Finnország 0 A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a december 4-18. között sorra kerülő svédországi Európa-bajnokságon.

Top 0