• Sport

Kikapott a Manchester: Van Gaal helyett Mourinho jöhet

Az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulóját rendezik a héten. A Chelsea idén először játszott José Mourinho nélkül, és simán nyert a Sunderland ellen. A forduló meglepetése, hogy a Manchester United kikapott a Norwichtól, ami könnyen Louis van Gaal állásába kerülhet.

Fotó: Europress - Clive Brunskill/Getty Images

Fotó: Europress - Clive Brunskill/Getty Images

A héten a Chelsea kirúgta José Mourinhót, mert a londoni csapat a forduló előtt csak egy pontra volt a kieső helyektől. Ezért a mai, Sunderland elleni meccsen ideiglenes edző ült a kispadon, igaz Guus Hiddink, a Chelsea új edzője már ott volt a stadionban. A Chelsea irányítását a holland edző jövő héten veszi át, Hiddink a nyár végéig marad a klubnál.

Az idei szezon első olyan meccsét, amelyen nem Mourinho ült a kispadon, simán 3-1-re nyerte a Chelsea. Igaz, két játékost, Diego Costat és Fabregast a meccs előtt kifütyült a közönség. Brit lapok szerint ők és Hazard buktatta meg a portugál edzőt.

Ivanovics vezető gólja a Sunderland ellen:

Mivel Mourinho szabaddá vált, Angliában felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint azonnal meg kellene szerezni a Manchester Unitednek a portugál edzőt, mert a United csak szenved Van Gaal alatt.

A dolgokat felgyorsíthatja, hogy a Mancherster ma saját pályáján kapott ki a Norwich City-től. A forduló előtt a kieső helyen álló kiscsapat 2-1-re nyert a Manchester United ellen. A vereséggel a Manchester United visszacsúszott az ötödik helyre.

A Norwich második gólja a Manchester United ellen:

Ami viszont a legnagyobb meglepetés, hogy az angol bajnokságot továbbra is a Leicester City vezeti, mert sikerült 3-2-re nyerniük az Everton ellen. Ez azt is jelenti, hogy a Leicester City az egyetlen csapat az 5 nagy bajnokság csapatai közül, amely minden meccsén gólt rúgott idén.

A Leicester City előnye jelenleg öt pont, igaz az második helyen álló Arsenal holnap még játszik..

A Premier League szombati eddigi eredményei:

Chelsea-Sunderland 3-1

Everton-Leicester City 2-3

Manchester United-Norwich City 1-2

Southampton-Tottenham Hotspur 0-2

Stoke City-Crystal Palace 1-2

West Bromwich Albion-AFC Bournemouth 1-2

Top 0