• Sport
Faktor

Kikapott a magyar válogatott az Európa-bajnokság első meccsén

A magyar futsalválogatott 5-2-re kikapott Spanyolországtól a belgrádi Európa-bajnokság nyitómeccsén.

Fotó: MLSZ

Fotó: MLSZ

A magyar futsalválogatott több mint 5000 néző és sok magyar szurkoló előtt lejátszott meccsén a várakozásoknak megfelelően a spanyol csapat játszott támadóan, a magyarok előtt egy-egy labdaszerzést, gyors megindulást követően nyílt esély helyzetek kialakítására. Öt perc telt el a meccsből, amikor egy szabadrúgás után a kapusról kipattanó labdát Németh Péter találta el rosszul ziccerben. A magyar csapat többször is jól járatta a labdát, és rövidebb periódusokra labdabirtoklási fölényt is ki tudott harcolni.

A 8. percben Németh Péter lőtt gólt, de a saját kapujába: egy jobbról belőtt labdát próbált ellőni, amely azonban a lábáról a léc alá pattant (1-0). Közvetlenül a gól után Klacsák Bence kapott remek labdát Dróth Zoltántól, de nagy helyzetben leadott lövését a spanyol kapus védte. A 15. percben egy bal oldali sarokrúgás után Bebe lőtt kapufás gólt 8 méterről (2-0). A félidő végéhez közeledve két alkalommal emberelőnyös támadásvezetéssel próbálkozott a magyar válogatott, kapus helyett mezőnyjátékost hozott be a szövetségi kapitány. Fél perccel a félidő előtt újabb elkerülhető gólt kapott a magyar együttes, Miguelín a bal oldalról, az alapvonal közeléből, éles szögből lőtt a hálóba, kialakítva a 3-0-ás félidei eredményt.

A második félidőben már korán próbálkozott a magyar válogatott az öt a négy elleni támadásokkal, de a spanyol játékosok jól védekeztek, elmaradtak a komoly magyar lehetőségek. A 24. percben mégis megszerezte az első gólját a válogatott, Dróth Zoltán szabadrúgásból, szinte a térfél közepéről lőtt a léc alá (3-1). Ezután Hosszú Ádám és Trencsényi János előtt is nagy helyzet adódott, mindkét esetben bravúrral védett Paco Sedano kapus. A 29. percben Miguelín óriási góllal állította vissza a háromgólos különbséget (4-1), majd Dróth Zoltán járt közel a gólszerzéshez, de nem célzott pontosan. Öt perccel a mérkőzés vége előtt egy labdavesztés után a spanyol csapat gyors passzokkal jutott el a magyar kapuig, majd Andresito fejezte be góllal az akciót (5-1). Az utolsó percekben öt mezőnyjátékossal támadt Magyarország, és szűk három perccel a vége előtt Dróth egy labdaszerzés után 10 méterről lőtt a kapus lábai között a kapuba (5-2), kialakítva a végeredményt. Bár a pontszerzésre nem volt reális esély, a magyar csapat végig jól tartotta magát, szívós ellenfele volt a világ egyik legjobb csapatának, amely ellen az is szép teljesítménynek számít, hogy a második félidőt 2-2-es döntetlenre sikerült hoznia.

„Néhány hónappal ezelőtt 5-0-ra kaptunk ki a spanyoloktól, most bizonyítottuk, hogy sokat fejlődtünk ahhoz a mérkőzéshez képest. Persze, még mindig van miben javulnunk, elsősorban védekezésben kellene előrelépnünk. A világ legjobbjai ellen játszottunk egy jó meccset, náluk gyorsabban senki sem játssza ma ezt a játékot, erre a teljesítményre építhetünk csütörtökön, Ukrajna ellen. Nagyon tetszett játékosaim hite, önbizalma, mert bár voltak nehézségeink, egy pillanatig sem adtuk fel a harcot” – nyilatkozta a mérkőzés után Siro Rivera szövetségi kapitány.

A magyar válogatott csütörtökön játszik Ukrajnával este kilenc órától.

A mérkőzés összefoglalója:

A játékosok nyilatkozatai a meccs után:

Top 0