• Sport
Faktor

Kijutottak a világbajnokságra a férfi kézilabdások

A magyar fociválogatott miatt kicsit háttérbe szorult most minden más sportág, de bravúrt hajtott végre a magyar férfi kézilabda-válogatott is, amely 30-25-re legyőzte Szerbiát, így kettős győzelemmel jutott ki a 2017-es franciaországi világbajnokságra.

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Fotó: MTI/Kovács Anikó

A mérkőzés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség köszöntötte Nagy Kornélt 125., Ancsin Gábort pedig 75. válogatottsága alkalmából. A mérkőzést egy szerb gól nyitotta, de utána a magyar csapat gyorsan magára talált, gyorsan 6–3-ra alakította az eredményt. Az első negyedóra után is jól ment a támadójáték, Mikler Roland pedig jól védett, így állandósult a négy-öt gólos különbség a csapatok között. 17–12-es előnnyel várhatta a második félidőt Magyarország.

Szerbia nekiesett ellenfelének, egy emberelőnyös helyzetet kihasználva feljött mínusz két gólra. Xavi Sabaté gyorsan időt is kért, de Nagy Kornél gólja megnyugtatta a csapatot. A hajrában Iváncsik Gergő combsérülést szenvedett. A baj az volt, hogy a benevezettek között ő volt az egyedüli klasszikus balszélső, a helyén Nagy Kornél játszott a mérkőzés végéig. Balogh sorozatban három gólt dobott, amivel eldőlt a továbbjutás kérdése, hiszen szűk négy perccel a vége előtt 28-22-re módosult az eredmény, azaz összesítésben hét góllal vezetett a magyar válogatott, és végül öt góllal győzve kettős sikerrel jutott ki a franciaországi vb-re.

NyilatkozatokXavi Sabaté, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Gratulálok a csapatnak a vb-kvalifikáció kivívásához. Ellenfelünk is nagy munkát végzett. Köszönöm a játékosok mellett a szurkolóknak is, a csapat tagjai egy hosszú és nehéz szezon végén mindent kiadtak magukból. Tudtuk jól, hogy nagyon fontos a magyar kézilabda számára a kvalifikáció, ezért is örülök, hogy sikerült. Köszönöm a magyar szövetségnek a bizalmat, a veszprémi klubnak pedig a lehetőséget, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehettem.

Lékai Máté: – Nemes ellenféllel találtuk magunkat szembe, küzdöttek, hajtottak az utolsó pillanatig. A második félidőben volt egy kritikus pont, azonban fel tudtunk állni, és végül biztosan vívtuk a vb-re való kijutást. Rendkívül hosszú volt a szezon, sok problémával, sikerekkel és kudarccal. A rosszul sikerült Eb és az olimpiai kvalifikáció elbukása után szerettük volna újra elérni, hogy sikert élhessünk át közösen. Gratulálok a magyar labdarúgó-válogatottnak is, tegnap együtt néztük az Eb-meccsüket. Örülök, hogy jövőre mi is mehetünk Franciaországba!

Dejan Perics, Szerbia szövetségi kapitánya: – Gratulálok a magyar válogatottnak, megérdemelten jutott ki a világbajnokságra. Szívesen tértem vissza Veszprémbe, hiszen sok ismerősöm, barátom van itt, a város és a csarnok különleges helyet foglal el az életemben, ezúton is köszönjük. Színvonalas mérkőzést játszottunk, amelyen az ellenfelünk jobban teljesített. Tudtuk az első mérkőzés után, hogy maradt továbbjutási esélyünk, de azzal is tisztában voltunk, hogy kemény magyar ellenféllel szemben kell pályára lépnünk.

Tibor Ivanisevics: – Gratulálok a magyar válogatottnak, és minden jót kívánok a csapatnak a franciaországi világbajnokságon. Szerettük volna meglepni Veszprémben az ellenfelünket, nem sikerült, emiatt csalódottak vagyunk, de megtiszteltetés ebben a csapatban játszani.

Kommentek:

Top 0