• Sport

Kijutott az olimpiára a magyar vízilabda-válogatott

A trieszti olimpiai selejtező negyeddöntőjében Magyarország 8-7 arányban legyőzte Németországot. Ezzel biztosság vált, hogy a magyar csapat ott lesz a 2016-os olimpiai játékokon. Az olimpia csoportjait a trieszti torna döntője után sorsolják ki.

Fotó: waterpolo.hu

Fotó: waterpolo.hu

Tegnap eldőlt, hogy a magyar vízilabda-válogatott az A-csoport első helyén végez, miután legyőzte Szlovákiát. A magyar csapat veretlenül vívta meg első öt mérkőzését, de egy döntetlent játszottak, Kanada ellen meglepetésre 14-14 lett a végeredmény.

Magyarország ellenfele a negyeddöntőben a B-csoport negyedik helyén végző Németország volt. A németek a csoportmeccsek során mindössze három pontot szereztek, döntetlent játszottak Kazahsztánnal, és megverték a Dél-afrikai Köztársaságot.

A Németország elleni negyeddöntő azért volt fontos, mert a mérkőzés győztese juthatott ki a 2016-os olimpiára.

A mérkőzés első negyedében nem sok gól született, az első nyolc percet követően mindössze 1-0 volt az állás Magyarország javára. A magyar csapat a második negyedben elhúzott 3-0-ra, de a németek a második negyed 5. percében megszerezték első góljukat (3-1). A magyar válogatott a szünetig tovább növelte az előnyét, a félidőben 5-2 volt az állás. Benedek Tibor együttesének támadásai az első félidőben akadoztak, viszont a németek nem tudtak mit kezdeni Magyarország védelmével.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A harmadik negyedben végleg eldőlt a győzelem sorsa, a záró negyed előtt négygólos előnyt (7-3) épített ki a magyar válogatott. A negyedik negyedben kissé elkényelmesedett Magyarország, a németek kétszer is az egyenlítésért támadhattak, de ez végül nem sikerült, az utolsó másodpercben a kapufát találták el a németek. A végeredmény 8-7 lett Magyarország javára.

Ezzel a győzelemmel a magyar csapat bejutott a legjobb négy közé, és ami még fontosabb, biztos, hogy ott lesz a 2016-os olimpián. Ezzel az is eldőlt, hogy nem csak a nők, hanem a férfiak is olimpiai résztvevők. Az olimpia csoportjainak sorsolását a trieszti torna döntőjét követően, vasárnap 19 órakor tartják.

A magyar válogatott ellenfele az elődöntőben a Franciaország-Hollandia mérkőzés győztese lesz,. A másik ágon Spanyolország-Olaszország elődöntő várható.

Top 0