• Sport
Faktor

Kijevbe kell utaznia jövőre a magyar férfi hokisoknak

Kijev rendezi jövőre a jégkorong divízió I/A vb-t, amelyen a magyar válogatott is szerepel majd. Az első helyezett feljut a világelitbe, ahonnan Magyarország most esett ki.

Fotó: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

Fotó: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

A nemzetközi szövetség (IIHF) a moszkvai kongresszusán döntött a helyszínről, a rendezésre Kijev mellett Bécs pályázott.

A világelitből kiesett magyarok az osztrák, a kazah, a lengyel, a dél-koreai és az ukrán együttessel találkoznak majd 2017. április 22. és 28. között. Az első két csapat feljut a legjobbak közé, míg az utolsó búcsúzik.

A magyar szövetség sikeresen pályázott az U20-as férfi divízió I/B és az U18-as női divízió I/A torna lebonyolítására, így a két viadalt Budapesten rendezik majd, előbbit december 11. és 16., utóbbit 2017. január 8. és 14. között, írja az MTI.

A most is zajló oroszországi világbajnokságon Magyarország hatszor kikapott, Fehéroroszországot viszont 5–2-re legyőzte, így még az utolsó napon is megvolt az esélye annak, hogy bent marad a világelitben. Franciaország azonban simán kikapott a fehéroroszoktól, ami a magyar csapat számára kiesést jelentett. A kapus Vay Ádám annyira jól játszott, hogy az NHL-ben szereplő Minnesota Wild kétéves szerződést kötött vele.

Top 0