• Belföld
Faktor

Kitört a botrány Ferihegyen, visszahívtak egy repülőgépet

A személyzet telefonját lopták el az utasok, ezért a gép végül két óra késéssel szállhatott fel.

Visszafordították a Wizz Air Budapestről Alicantéba induló járatát hétfőn este a ferihegyi repülőtéren, ugyanis a fedélzeten lévő utasok közül valaki ellopta a földi kiszolgáló személyzet egyik alkalmazottjának a mobiltelefonját - tudta meg a 24.hu.

A portál egyik olvasója is azzal a géppel utazott Spanyolországba. Eredetileg 19 óra 5 perckor szálltak volna fel, és a beszállásig minden rendben is zajlott.

Illusztráció.

Illusztráció.

"A repülő kikanyarodott a kifutópályára, majd hosszas várakozás után a hangosbemondóban magyarul és angolul közölték, hogy operációs probléma történt, és a gépet visszahívták a repülőtérre. Sokan azt hitték, hogy a repülő meghibásodott. Nagy volt a hangzavar, mert sok spanyol ült a járaton, akiknek fordítani kellett. Én mindhárom nyelvet beszélem, innen tudom, hogy ők is megijedtek" – mesélte a portál olvasója.

A reptéren már villogó rendőrautók fogadták a gépet. Mikor odaértek, egy egyenruhás rendőr és egy megkülönböztető mellényes biztonsági ember szállt fel a fedélzetre. Tényként közölték, hogy az utasok közül valaki ellopta a mobiltelefonját a személyzet egyik tagjának.

"Felajánlották, hogy ha a tettes önként jelentkezik és visszaadja a készüléket, továbbengedik a gépet. Ezen mindenki meglepődött. Nem sokkal ezután egy férfi és egy nő hátulról előre sétált, majd a rendőrök bemondták, hogy előkerült a telefon" – tette hozzá.

A gép közel két órát késett, a várakozás alatt mosdóba sem lehetett elmenni, és bekötve kellett ülni a székekben, még a gyerekeknek is. Miután az elkövetőket lekísérték a gépről, a rendőrök a légiutas-kísérők segítségével minden egyes csomagot egyenként azonosítottak, mert ilyen esetekben ezt követeli meg a protokoll.

Végül sikeresen megérkeztek Alicantéba, de elég későn, a spanyol városban pedig nincs éjszakai tömegközlekedés, ezért taxit kellett fogni.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy valóban történt egy incidens a repülőtéren, azonban ez a Wizz Air gép fedélzetén volt, így csak ők, illetve a rendőrség jogosult ebben nyilatkozni.

A rendőrség megerősítette, hogy bűncselekmény történt a repülőtéren, lopás miatt nyomoznak. A Wizz Air egyelőre nem reagált.

Kommentek:

Top 0