• Sport
Faktor

Kifizetetlen számlák - nincs víz és áram a riói Olimpiai Stadionban

A kifizetetlen számlák miatt a szolgáltató kikapcsolta az áramot és elzárta a vizet a riói Olimpiai Stadionban, ahol a nyári játékok atlétikai versenyeit rendezik majd meg.

A Rio de Janeiró-i városvezetés és a Botafogo sportklub egymást hibáztatja az ügyben. A városházán azt mondják, hogy tavaly május óta az egyesület felelős a számlák kifizetéséért. A Botafogo viszont kijelentette, hogy a víz- és villanyszámla-tartozás a városi önkormányzat hibája.

A Globo Esporte című brazil portál szerint a számlákat két hónapja nem fizetik, a jelenlegi tartozás pedig egymillió reál (74,1 millió forint). Szerintük az áramot már a múlt héten kikapcsolták, a vizet pedig több mint egy hónappal ezelőtt elzárták.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az olimpia szervezőbizottsága hétfőn közölte, hogy a stadion várhatóan készen áll majd a májusi tesztversenyek megrendezésére, de a kialakult helyzettel kapcsolatos kérdéseiket elküldték a Botafogónak és az önkormányzatnak is. Brazíliát komoly gazdasági válság sújtja, amely hatással van az olimpia előkészületeire is, ezért a szervezők megszorításokra kényszerültek - írja az MTI. Az Olimpiai Stadionban rendezik meg az atlétikai versenyeket és a labdarúgótorna csoportmérkőzéseit.

    Top 16