• Sport

Kiesés szélén a címvédő az NBA-ban

Az NBA rájátszásában a konferenciadöntők ötödik meccseit rendezik hét közben. A nyugati főcsoportban a Golden State Warriors nagy bajba került, miután elszenvedte harmadik vereségét is. A mérkőzésen pályára lépett Draymond Green, akit csúnya szabálytalansága ellenére sem tiltottak el a meccsről.

Fotó: Europress - Ronald Martinez/Getty Images

Fotó: Europress - Ronald Martinez/Getty Images

A Golden State Warriors-Oklahoma City Thunder párharc ötödik meccsét rendezték kedd éjszaka. A párharc előtt az állás 2-1 volt a Thunder javára. A mérkőzésen pályára léphetett Draymond Green is, akit azok ellenére nem tiltottak el, hogy a harmadik összecsapáson kényes helyen rúgta meg ellenfelét. A játékosok bemutatásánál Greent kifütyülték.

A meccset az OKC kezdte jobban, a félidőben már 72-53 volt az állás. A Warriors játékosok az egész meccsen frusztráltan játszottak, a csapat legeredményesebb játékosa Klay Thompson volt, aki 26 pontot szerzett. Az elmúlt két év legjobbja, Stephen Curry mindössze 19 pontot szerzett, 20 dobásából csak 6 hullott a gyűrűbe.

A másik oldalon viszont több játékos is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, Russell Westbrook 36 pont mellett 11 lepattanót és 11 gólpasszt adott, azaz tripla-duplát ért el. A csapat másik sztárja, Kevin Durant 26 pontot dobott. A mérkőzés végeredménye 118-94 lett, így a négy győzelemig tartó párharcban az Oklahoma 3-1-re vezet.

A mérkőzés 5 legszebb jelenete:

Ez azt jelenti, hogy az idén 73 alapszakasz győzelemmel rekordot felállító Warriorsnak sorozatban három mérkőzést kell nyernie, ha meg akarja védi a címét. A párharc következő mérkőzését május 26-án rendezik.

A keleti konferencia döntőjében a Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors párharc állása 2-2.

Top 0