• Külföld
Faktor

Kiengedték a kórházból a terrortámadás magyar sérültjét, többször megműtötték

A sérült férfi egyelőre nem utazhat haza Magyarországra, mert még ellátásra van szüksége. Sokáig mesterséges altatásban tartották.

Kiengedték a kórházból a márciusi, brüsszeli terrortámadás magyar sérültjét, N. Pétert – írja a Bors. Az állandó magyar képviselet jogásza nyár végéig nem utazhat vissza Magyarországra, mert folyamatos ellenőrzésre van szüksége: kéthetente kezelésre kell mennie. A sérült gyógyulása még több hónapig tarthat, de orvosai szerint teljesen felépülhet.

A férfi a Maelbeek metróállomáson sérült meg, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát. A támadásban több bordája eltört, megsérültek végtagjai, belső vérzése miatt pedig a lépét is el kellett távolítani. Többször megműtötték, sokáig mesterséges altatásban tartották.

A brüsszeli támadók (Fotó: Europress-Belgian Federal Police/AFP)

A brüsszeli támadók (Fotó: Europress-Belgian Federal Police/AFP)

A másik magyar sérült, Krahulecz Erzsébet az MTI-nek azt mondta, hogy a Zaventem repülőtér várójában volt, amikor a robbantás történt. Életét annak köszönheti, hogy az első robbantás a földre lökte, ezért a szétrepülő repeszektől nem sérült meg súlyosan. Medencecsontját viszont eltalálta egy bombába rejtett fémdarab, ami miatt meg kellett műteni. Ő már korábban elhagyhatta a kórházat.

A március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson végrehajtott terrortámadásban harmincketten meghaltak ss több mint háromszázan megsérültek. A terrortámadásokat az Iszlám Állam vállalta magára.

A terrortámadásokról és a merénylőkről itt és itt is olvashat. A robbanások helyszínéről hírt adott Göndöcs Zsigmond Magyar Vöröskereszt-elnök, illetve Schiffer András, az LMP társelnöke is.

Top 0