• Belföld
Faktor

Kiemelt ellenőrzés jön, újabb területeken jelenhetnek meg a Nébih szakemberei

Nyáron problémát jelent a dolgozók nem megfelelő képzettsége, illetve a túlterheltségük.

Állati gyógyszereket is ellenőriznek. (Képünk illusztráció.)

Állati gyógyszereket is ellenőriznek. (Képünk illusztráció.)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ellenőrzést indított július elsején, a hagyományosan vizsgált rendezvények és gyermektáborok mellett új területeket is bevontak az akcióba - mondta Nagy Attila, a Nébih Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának igazgatóhelyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: az első részeredményeket július végén közlik, a végleges megállapításokat a vizsgálat augusztus végi lezárását követően teszik közzé. Nagy Attila példaként említette, hogy a szezonális ellenőrzésbe az idén bevonták a kistermelők által előállított termékeket, az erdészeti tűzifát és az állati gyógyszereket.

Kiemelte, a tisztasági szempontok mellett egyebek mellett a sütödékben nézik a halak és haltermékek származását, a rendezvényeken és a gyerektáborban teljes körű ellenőrzést tartanak.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Hozzátette, ez eddigi tapasztalatok alapján nyáron folyamatos problémát jelent a dolgozók nem megfelelő képzettsége, illetve a túlterheltségük. Nagy Attila elmondta, az elmúlt években a nyári ellenőrzéseken csökkent a szabálytalanságok aránya, például tavaly mennyiségben és értékben kevesebb terméket kellett kivonniuk a forgalomból, mint előtte.

    Kommentek:

    Top 16