• Külföld
Faktor

Döntöttek az emberek: ennek az országnak a konyhája a legjobb

A magyar ételek most nem versenyeztek.

24 országból több mint 25 ezer embert vontak be abba a felmérésbe, amely végül az olasz konyhát találta a legnépszerűbbnek a világon, olvasható a YouGov oldalán.

A felmérés során 34 nemzet ételéről mondhattak véleményt a felmérésben részt vevők, de a magyar konyha nem szerepelt a listán, valamint más közép-európai régiók is kimaradtak a vizsgálatból - számolt be a 24.hu.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az olasz ételek lettek az elsők és legnagyobb rajongói természetesen maguk az olaszok 99 százalékuk szereti a hazai konyhát. Nagy kedvelőik a spanyolok és a franciák is, míg a legkevésbé a kínaiak szeretik az olasz ízeket.

Éppen a kínaiak azok, akik a második helyen végeztek, a megkérdezettek 78 százaléka mondta, hogy szereti a kínai gasztronómiát. Dobogós lett még a japán konyha, amit a megkérdezettek 71 százaléka talált finomnak. A táblázat legaljára a perui és a finn konyha került.

A felmérés során arra is fény derült, hogy a japánok a megkérdezett nemzetek legsúlyosabb élelmiszerkritikusai. A megkérdezett 34 konyhából 23-nál ugyanis nem mutattak lelkesedést. A japánok átlagosan 39 százaléka mondta csak az idegen konyhára azt, hogy tetszett neki.

A brit konyhát nem szeretik Európában. Míg a britek 91 százaléka nyilatkozott saját ételeikről pozitívan, a többi ország nem lelkesedett az angol gasztronómiáért.

A teljes lista megtekinthető ide kattintva.

Kommentek:

Top 0