• Belföld
Faktor

Kiderült, ilyen gyakran veszünk könyvet, itt vásárolunk

A megkérdezettek többsége, 88 százaléka elégedett a könyvpiaci felhozatallal.

Bár a webáruházakból is egyre többen rendelnek könyvet Magyarországon, a többség elsősorban a hagyományos könyvesboltokat preferálja, és a rendszeresen olvasók nagyjából harmada vásárol havonta vagy annál is gyakrabban - olvasható a Világgazdaságban.

A lap a Picodi smart-shopping platform felmérését ismertetve azt írja, hogy a magyarok 68 százaléka a hagyományos könyvesboltokat részesíti előnyben, ha olvasnivalót keres, a könyvtári kölcsönzés aránya 9 százalék, a barátoktól, ismerősöktől kölcsönkérésé pedig elenyésző, 1 százalék.

A megkérdezettek 22 százaléka válaszolta azt, hogy nem nagyon olvas, illetve nem érdeklik a könyvek - írja az MTI. Arra a kérdésre, hogy vásárolt-e az elmúlt egy évben könyvet, a nők 76, a férfiak 64 százaléka válaszolt igennel.

Annak ellenére, hogy a hangoskönyvek világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, Magyarországon a digitális vagy CD formátumban megjelenő hangoskönyvek vásárlási aránya mindössze 1 százalékra tehető. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók többsége, 88 százaléka elégedett a könyvpiaci felhozatallal.

Kommentek:

Top 0