• Külföld
Faktor

Kiderült: ezért vonul vissza igazából Fülöp herceg

Fülöp herceg inasa nyilatkozott arról, mi is áll a nyugdíjba vonulás mögött.

Múlt héten rendkívüli tanácskozást hívott össze a királynő, amely nagy riadalmat keltett az alattvalókban. Több lap is lehozta, hogy Fülöp herceg elhunyt, és mindenki azt hitte, ezt akarják bejelenteni.

A híreket végül cáfolták, csak annyit közöltek: a 95 éves Fülöp herceg 70 évnyi szolgálat után visszavonul a hivatalos eseményektől.

A herceg inasa most árulta el a Daily Starnak, mi is áll valójában a visszavonulás mögött. Az inas, aki több mint egy évtizede szolgálja a herceget azt mondta, két közeli barátját is elvesztette Fülöp, amely nagyon megviselte.

"Tavaly decemberben egy komolyabb megfázás is leterítette a lábáról, nem mehetett a karácsonyi nyilvános eseményekre. Ekkor pedig rájött, hogy vissza kellene vonulnia, mert már nem való neki a szereplés. Barátai halála elgondolkodtatta, hogy lassítania kellene, hiszen már 95 éves".

Sir Brian McGrath volt az egyik legjobb barátja Fülöpnek, aki személyi titkárként dolgozott mellette. Minden napjukat együtt töltötték még azután is, hogy McGrath nyugdíjba vonult. Az ő halála rázta meg leginkább a herceget.

Most abban állapodtak meg, hogy nem kötelező megjelennie az eseményeken, bálokon, de ha szeretne, természetesen bárhova elmehet.

Kommentek:

Top 0