• Külföld
Faktor

Kiderült az ikerpárról, hogy még csak nem is rokonok

35 évig éltek abban a tudatban, hogy ikertestvérek. Egy véletlen folytán derült ki, hogy még csak nem is rokonok.

Az orosz Yana és Uliyana Shilova 35 éven keresztül éltek abban a tudatban, hogy ikertestvérek, holott nem is különbözhettek volna jobban sem a külső, sem a belső tulajdonságaikat illetően. Yana mindig is alacsony, sötét bőrű, hajú és szemű kislány volt, aki imádott a szabadban lenni, míg a magas, szőke hajú Uliyana szinte sose hagyta el a házat, folyton bent babázott. Felnőttként is érződött a különbség kettejük közt, persze, ettől függetlenül nagyon szerették egymást.

Egy nap azonban minden megváltozott, amikor Uliyana az egyik barátnőjétől furcsa hívást kapott: „Melletted vezettem el, dudáltam, mire hátrafordultál, de egy szót sem szóltál, nem is integettél.”

A nőt nagyon meglepte a telefon, ugyanis épp az otthonában tévézett. Miután bizonyossá vált, hogy csak Uliyana hasonmását látta, a barátnő azonnal utánaeredt, majd megkérte, hogy hadd fotózza le. A képet átküldte Uliyanának, aki megdöbbenve tapasztalta: tökéletes a hasonlóság közte és az idegen között.

Nem sokkal később találkoztak személyesen is a rejtélyes ismeretlennel, akivel rögtön az első pillanatban érezték: ők minden bizonnyal testvérek. Ugyanolyan volt az arcuk, a hajuk, a gesztusaik, megegyezett a magasságuk és a mosolyuk is. Úgy sejtették, hogy Yana és Ksenia el lettek cserélve még csecsemőként, ami be is bizonyosodott, méghozzá egy országos tévéműsor, a „DNS” adásában - írta a Daily Mail.

A drámai bejelentést követően, miszerint 0% az egyezés Yana és 'szülei' DNS-e között, a lány könnyekben tört ki. „Egyetlen pillanat alatt váltak a szüleim és a testvérem idegenné” – mondta az összetört lány, akinek az igazi anyja nem volt alkalmas a gyereknevelésre, így Kseniát még kisgyermekkorában elvették tőle, és árvaházban kellett nevelkednie. A csere valószínűleg akkor történhetett, amikor az ikrek anyja, Galina életet adott a gyermekeinek, 1982 decemberében.

Először Uliyana született meg, majd a második lány, akit túl gyengének találtak, ezért gyerekkórházba kellett szállítani kezelésre. Influenzavírus miatt nem is tudták látogatni a szülei a picit egészen a következő hónapig.

Ekkor bemehettek a kórházba, hogy az ikerpár másik tagját is hazavigyék, de saját gyermekük helyett végül egy idegen kislányt adtak a kezükbe. Bár furcsa volt a sebekkel teli csecsemő, a korabeli rendszerben nem lehetett csak úgy panaszkodni, ezért úgy döntöttek, majd otthon lekezelik a babát, ami meg is történt. Ezután boldogan értek a megdöbbentő felismerésig.

Azóta, hogy kiderült az igazság, Yana már találkozott az igazi édesanyjával – aki mostanra túl van két agyvérzésen, és beszélni sem tud –, illetve a bátyjával, Knesia pedig rengeteg időt tölt újdonsült családjával.

Kommentek:

Top 0