• Belföld
Faktor

Kicsalták az erdőbe és meggyilkolták a magyar harcművészt

A saját barátai végezték ki a férfit. Most hirdettek ítéletet.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a két férfit, akik harmadik társukat szerepjáték ürügyén az erdőbe csalták és egy késsel végeztek vele.

A három barát sok évvel a gyilkosság előtt ismerkedett meg, amikor későbbi áldozatuk édesanyjával együtt Romániából Magyarországra költözött. Barátságuk alapja a közös szenvedélyen alapult, mindhárman rajongtak a szerepjátékokért, a küzdősportért és a harcművészetekért. Közülük is kiemelkedett a később meggyilkolt Sz. Z. K., aki nemcsak keményen sportolt, de különböző túlélőtáborokon és próbákon is részt vett.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Egységük azonban hamarosan megbomlott, amikor összevitatkoztak, ami odáig fajult, hogy egyikük azt gondolta: gyilkolják meg társukat, ugyanis szerinte a férfi „áruló” lett.

  A terv minden részletét alaposan megtervezték: a férfit a Nagy-Kevély hegyhez vitték, majd ott rábeszélték, hogy sétáljanak be az erdőbe. Egyikük jártas volt a késes közelharcban. Így amikor az erdő egy bizonyos pontjára értek, a semmiből rátámadtak a férfire, akit a magukkal vitt eszközzel többször is mellbe szúrtak, majd magára hagyták az erdőben.

  A Budapest Környéki Törvényszék büntető tanácsa pénteken a vádlottak távollétében hirdetett ítéletet: mindkét férfit életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte. Leghamarabb 25 és 30 év múlva szabadulhatnak.

  A bíróság a Pest Megyei Főügyészség vádiratával szemben a vádlottak esetében az aljas indokból elkövetett emberölés bűntette minősítő körülményét is megállapította.

  Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak védői fellebbezést jelentettek be. A bíróság az eddig bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak letartóztatását elrendelte - írta a Bors.

  Kommentek:

  Top 16