• Külföld
Faktor

Rettegnek az ápolónők: migránsok terrorizálják őket Németországban

Nem érzik biztonságban magukat az ápolónők, mert folyamatosan támadják őket a migránsok. Van, akit már fel is pofoztak.

A bielefeldi kórház fiatal ápolónői arra panaszkodnak, hogy egy ideje nem érzik magukat biztonságban a munkahelyükön. A név nélkül nyilatkozó egészségügyi dolgozók mind arról számoltak be, hogy az elmúlt időben drasztikusan megnőtt a verbális és fizikai támadások száma is. Állítólag a sértegetések már mindennaposnak számítanak a bevándorlóktól vagy azok hozzátartozóitól.

A fenyegetések, amelyeket minden nap át kell élnünk, egyszerűen kikészítenek

– mesélte egyikük. A nő egy konkrét, sokkoló esetről is beszámol. Éppen éjszakai műszakban dolgozott, és egy orvosnővel egy beteget kellett újraéleszteniük. A nővér gyógyszerért sietett, amikor a folyóson egy megfázott beteg gorombáskodni kezdett vele, hogy mégis meddig tart még, amíg őt ellátják. Amikor a nővér megpróbálta elmagyarázni, hogy egy életveszélyben lévő beteg életét próbálják megmenteni, a páciens a lába elé köpött.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Egy másik ápolónő arról számolt be, hogy ha nem dolgoznak elég gyorsan – legalábbis a betegek szerint – akkor mindennek elhordják őket.

  Voltunk már libák, alkalmatlanok és szemetek is...

  Éjszakánként a legrosszabb a helyzet, ekkor volt már olyan is, hogy ollóval támadtak a dolgozókra, egy muszlim anyuka pedig már meg is pofozott egy ápolót. Az elmesélések szerint egyre többen mondanak fel a bielefeldi kórházban, mert nem akarják tönkretenni magukat. De nem csak a női munkatársaknak van elege. Egy férfi ápoló a következőkről számolt be:

  Amit naponta át kell élnem, az társadalmilag egyáltalán nem elfogadható. Sértegetnek, köpködnek, kiabálnak velem, és egyszer már gyilkossággal is megfenyegettek.

  Az nw.de nevű német hírportál megjegyzi, hogy a többi nagyvárosban is igen gyakori, hogy a sürgősségi osztályokon biztonsági szolgálatot kell alkalmazni a növekvő agresszió miatt.

  Cottbusban is vannak kirívó esetek

  Egy helyi lapban írtak arról, hogy egy 41 éves iraki migráns halálosan megfenyegetett egy orvosnőt. A bevándorló azért ment egy rendelőintézetbe, mert szerette volna meghosszabbítania azt az igazolását, amely szerint alkalmatlan a munkára. A segélyből élő migráns kérvényét az első helyen elutasították, ezért egy másik cottbusi rendelőben próbálkozott, ahol szintén elhajtották. Ekkor a migráns már azzal fenyegetőzött, hogy megöli a doktornőt, hiszen az mégsem járja, hogy egy 41 éves migráns dolgozzon Németországban.

  Cottbusban egyébként rendszeresek a tüntetések, a múlt hétvégén is ezrek vonultak utcára, hogy Angela Merkel lemondását követeljék. Olyan transzparensek voltak a demonstrálóknál, mint például: Ha egy kormány le akarja cserélni a saját népét, akkor a népnek kell lecserélnie a saját kormányát.

  Kommentek:

  Top 16