• Külföld
Faktor

Kiakadtak a vendégek, kamerák volt a szobában a nyaraláson

Ritkán fordul elő ilyesmi.

Illusztráció.

Illusztráció.

A múlt héten derült ki, hogy egy új-zélandi családot az írországi Airbnb-hosztjuk nemcsak, hogy felvett kamerával, de élőben közvetítette is a felvételt.

A corki lakásban rejtett kamerával készítettek felvételt a családról, akik a füstjelzőben találták meg az eszközt, és a férj számítástechnikai hátterének köszönhető, hogy az élő videót is.

A lakásmegosztó cég szabályzatában az áll, hogy a lakástulajdonosoknak joguk van kamerát szerelni a lakásba addig, amíg az nem a fürdőszobában, vagy egy olyan helyiségben van, ahol a vendégek alszanak, és amíg a vendégeknek van esélyük beleegyezni a helyzetbe.

De más hasonló esetre is fény derült - írja a theatlantic.com. Egy miami otthon kiadója már a nevét is eltévesztette a korábban használthoz képest, a vendég ekkor kezdett gyanakodni, hogy valami nem stimmel – annak ellenére, hogy az oldalon nagyon jó értékeléseket kapott a házigazda. Mint aztán kiderült, a miami otthonban a hálószobában volt a kamera.

Ez egyértelműen ellenkezik az Airbnb szabályzatával, mégsem lett nagyobb botrány a dologból – a vendégnek visszautalták a pénzét, a házigazda pedig nem árulhatja többet a lakását a platformon. Bár sokakat megrémisztettek ezek az esetek, hozzátették, hogy 500 millió vendég használta eddig az Airbnb-n keresztül kiadott lakásokat, és az ilyen incidensek nagyon ritkák.

Kommentek:

Top 0