• Belföld
Faktor

Ki akarja adni a lakását? Ezekre a szempontokra nagyon figyeljen!

Ha okosan bánunk a pénzünkkel, a befektetett pénz gyorsan megtérülhet.

Akár 6-7 százalékos bruttó bérletidíj-hozam is elérhető egy új építésű lakás kiadásával, de persze ehhez az kell, hogy az ingatlan jó környéken helyezkedjen el, optimális elrendezésű legyen, berendezése pedig egyszerre legyen profi és költséghatékony – hangzott el a Corvin Sétány legújabb lakóházának sajtóbejárásán. A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia szakértői elárulták, mi kell ahhoz, hogy egy új lakás igazán hatékony befektetési forma legyen.

A jó elrendezés kulcsfontosságú.

A jó elrendezés kulcsfontosságú.

„A Cordia fejlesztéseinél a hatékonyság kulcsfontosságú követelmények számít, amelyet a telek kiválasztásától az otthonok megtervezéséig és felépítéséig folyamatosan szem előtt tartunk” – mondta az eseményen Kovács Gábor, a Cordia főépítésze. A hatékonyság elvei alapján dolgozták ki a Cordia lakásait is. A Cordia-irányelvek közé tartozik, hogy minden lakáshoz legalább egy jól használható méretű erkély tartozzon, a szobák pedig ne nyíljanak egymásba. Az amerikai konyhás nappali is a hatékonyságot szolgálja, hiszen a vevők az új lakásoknál ezt a több funkciót ötvöző, nagyobb, jól bútorozható tértípust igénylik mostanában. A nagyobb lakásokban pedig helyet kaphat gardróbszoba vagy háztartási helyiség is.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Fontos, hogy a lakás belső tereinek megformálásakor, berendezésekor is hatékonyságra törekedjünk, és ez fokozottan igaz, ha bérbe akarjuk adni a megvásárolt ingatlant. „Akkor beszélhetünk hatékonyságról, ha úgy alakítjuk ki a bérlők számára esztétikailag és funkcionálisan is vonzó teret, ha az erre befektetett összeg meg is térül, részben a gyors kiadhatóságon keresztül. Fontos, hogy jól ismerjük a bérlői piac igényeit: ma már elvárás, hogy minden hálószobában franciaágyat helyezzünk el, minden lakóhelyiség légkondicionált legyen” – fogalmazott Fodor Gabriella, a lakások bérbeadásával és berendezésével foglalkozó Cordia Property Management vezetője.

    Ha a nappaliba szánt sarokkanapéról van szó, jó döntés, ha nem a legolcsóbb, de nem is a milliós árfekvésű bútorok közül válogatunk: az előbbiek hamar tönkremennek, az utóbbiak viszont valószínűleg nem fognak megtérülni. A szakértő szerint érdemes tehát a neves bútoráruház-láncok 250-300 ezer forint körüli kínálatából egy ággyá alakítható darabot választani.

    További tippeket ebből a videóból meríthet:

    Kommentek:

    Top 16