• Krimi
Faktor

Kiadják a hírhedt hackert a románok

Guccifer már 2014 óta az aradi börtönben tölti hét éves büntetését, és most Románia úgy döntött, másfél évig kiadja a hackert az amerikaiaknak.

Lazar Marcel Lehel korábban taxisofőr volt, aztán Guccifer és Micul fum (Kis füst) álnéven hackerkedni kezdett. Több román és amerikai állampolgár, elsősorban magas rangú politikus ellen követett el bűncselekményeket. Főleg email-fiókjaikat törte fel. A másfél éves kiadatás miatt Guccifernek részt kell vennie Amerikában az ellene indított eljárásokban.

Guccifer törte fel George Maior volt belföldi hírszerzési főnök email-fiókját. De áldozatai között volt Colin Powell, volt amerikai külügyminiszter is. Gucciferhozta nyilvánosságra a román Corina Cretu jelenlegi regionális politikáért felelős uniós biztos Powellnek küldött szerelmes leveleit, és az amerikai politikus emiatt magyarázkodásra kényszerült.

Guccifer hozzáfért korábban a Bush és a Rockefeller család tagjainak, valamint Steve Martin színésznek a személyes leveleihez és dokumentumaihoz is. Lazar Marcel Lehel egy tavalyi interjúban magányos harcosnak nevezte magát, aki az "árnyék világkormány, a Rockefeller és a Rothschild családok, valamint egyéb okkult erők ellen harcol" - írja az MTI.

Top 0