• Krimi
Maksa Mónika

Kiadhatják a Köpcöst az Egyesült Államoknak

A mexikói főügyészség azon dolgozik, hogy minél hamarabb átadják Joaquín "El Chapo" Guzmánt, a drogbárót az Egyesült Államoknak. Mexikó ugyanis eleget akar tenni a kiadatási kérelemnek.

A Köpcöst pénteken fogták el és helikopterrel vitték börtönbe. Az AP amerikai hírügynökség szerint, ha a mexikóiak Guzmán kiadatása mellett döntenek, akkor sem lesz gyors a folyamat.Mindenesetre, ha a drogbárót az Egyesült Államokba küldik, meg tudnák akadályozni, hogy Guzmán ismét lefizethesse a hatóságokat és a börtönöket, és ismét megszökjön. Ahogy azt korábban megtette.

Forrás: Europress - AFP/Yuri Cortez

Forrás: Europress - AFP/Yuri Cortez

Az amerikai politikusok, köztük Marco Rubio floridai szenátor, republikánus párti elnökjelölt-aspiráns azonnal követelte a drogbáró kiadatását, amint elfogták. El Chapo, azaz a Köpcös ellen több amerikai szövetségi államban is vádat emeltek szervezett bűnözésben való részvétel, pénzmosás, drogkereskedelem, emberölés és más bűnök miatt. Az Egyesült Államok július 25-én, megszökése előtt néhány nappal kérte kiadatását.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Joaquín Guzmánt fél éve keresték, ugyanis tavaly júliusban egy 1,5 kilométeres alagúton keresztül megszökött Mexikó legszigorúbban őrzött börtönéből. Nem ez volt az első szökése, az MTI szerint 2001-ben szennyesbe rejtve vitték ki a börtönből, de ezt sokan vitatják.

    Top 16