• Krimi
Faktor

Ki akarta törni az ablakot a gyerekbántalmazó férfi az ítélethirdetésnél

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják azt a férfit, aki a csepeli bíróságon az ellene kiskorú sérelmére elkövetett testi sértés miatt indult büntetőeljárásban az ítélethirdetés közben randalírozott és az alügyésznőre támadt.

Illusztráció

Illusztráció

Az eset múlt pénteken történt. Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészség indítványozta a nyomozási bírónál a férfi előzetes letartóztatásba helyezését. A férfi egy 8 éves kisfiú sérelmére elkövetett testi sértés miatt állt vádlottként a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság elé.

A dühöngő férfi a pénteki tárgyalás rendjét már korábban többször megzavarta, amiért ki is kellett vezettetnie a bírónak a tárgyalóteremből. Ezután az ítélethirdetés alatt a férfi felkapta az előtte lévő fából készült vádlotti pulpitust és azzal a tárgyaláson részt vevő alügyész mögött található tárgyalótermi ablak felé rohant. Két erős ütéssel megpróbálta kitörni az ablakot, azért, hogy a pulpitust kidobja az ablakon. Emiatt a neki útban lévő alügyésznőt hátrálásra kényszerítette és beszorította az ügyészi és a jegyzőkönyvezetői asztal közé. Az ügyész emiatt nem tudott jogorvoslati nyilatkozatot tenni a tárgyaláson.

A férfivel szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A végzés ellen az ügyész fellebbezett. A bírói döntéssel ellentétben az ügyészség úgy látja, hogy mivel a kiskorú sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt eljárás alá vont férfi az ellene folyó tárgyaláson újabb erőszakos cselekményt követett el, a bűnismétlés veszélye miatt nem elegendő esetében a Budapest és Pest megye közigazgatási területére elrendelt lakhelyelhagyási tilalom - írja az MTI.

Ibolya Tibor szerint az eset újabb példája annak, amikor az igazságszolgáltatás épületében a hivatalos személyeket erőszakos támadás éri.

Kommentek:

Top 0