• Sport

Kézi-vb: Simán nyerte első meccsét a magyar válogatott

A mai nap elkezdődött a nők kézilabda világbajnokság. A nyitónapon Magyarország a csoport egyik leggyengébb csapatával, Tunéziával játszott. Holnap Szerbia lesz az ellenfél, akik a csoport első meccsén döntetlent játszottak Montenegróval.

Fotó: Kovács Anikó/MTI

Fotó: Kovács Anikó/MTI

A magyar válogatott az A-csoportba került a kézilabda világbajnokságon. Magyarország ellenfelei a házigazda Dánia, Szerbia, Montenegró, Japán és Tunézia. A csoportból 4 csapat jut tovább, az előzetes esélyek szerint az A-csoportból Japán és Tunézia fog kiesni.

A csoport első meccsét Montenegró és Szerbia játszotta egymással. Kisebb meglepetésre Montenegró nem tudott nyerni, a meccs 28-28-as döntetlennel ért véget.

A Tunézia elleni meccset a magyar válogatott kicsit visszafogottan kezdte az első 9 percben csak 4-3-ra vezetett a válogatott. Ekkor feljavult a magyar csapat védekezése, Tunézia 10 percig nem tudott gólt lőni, a 19. percben 9-4-re vezetett Magyarország. A félidő végéig sikerült tovább növelni az előnyt, a szünetben már 11 góllal, 16-5-re vezetett a magyar csapat.

A második félidőben a magyar válogatott tovább növelte az előnyét, igaz a csapat védekezése a biztos előny birtokában a második félidőre visszaesett. A meccs végeredménye végül 39-20 lett. Magyarország ezzel egyelőre vezeti a csoportot. Dánia este 20:45-kor játszik Japánnal.

Az első félidő védekezése volt olyan értékű, ami később használható. A csapat a második félidőre feloldódott és szép támadásokat vezetett.

- mondta Németh András, a válogatott szövetségi kapitánya.

A meccs legjobbja a magyar csapatból Tomori Zsuzsa lett, aki 6 gólt szerzett.

A világbajnokság azért fontos, mert a vébé 2–7. helyezettjei indulhatnak az olimpiai kvalifikációs tornákon.

Top 0