• Sport
Gyöngyösi Lilla

Kevesellte a pénzdíjat, nem lökött maximumot a sznúkeres

Kevesellte a maximum brék 10 ezer fontos (4 millió forint) pénzdíjat, ezért Ronnie O'Sullivan ötszörös világbajnok sznúkeres 147 pont helyett csak 146-ot lökött a Welsh Openen.

A sportág 40 éves ikonja a parti harmadánál kérdezte meg, hogy mennyi pénz jár a 147-es, maximális brékért (egy brék az egyhuzamban lökött pontokat jelenti). Láthatóan csalódottan vette tudomásul a játékvezető válaszát, hogy 10 ezer fontot kapna érte, plusz kétezret a torna legnagyobb brékje címén. O'Sullivan ezt követően a lökései között többször is visszakérdezett, hogy biztosan annyi-e a jutalom.

A maximális pontszámhoz mind a 15 piros után a legértékesebb színes golyót, a feketét kell belökni, majd utána növekvő sorrendben a hat színest, de O'Sullivan az utolsó előtti pirost követően végül a második legértékesebb színeset, a rózsaszínt választotta, így végül „csak" 146 ponttal fejezte be a partit.

Ronnie O'Sullivan. Fotó: wikipedia.

Ronnie O'Sullivan. Fotó: wikipedia.

„Tudtam, hogy tízezer a jutalom, de azt gondolom, hogy ez kevés" – mondta a Rakéta becenevű játékos. „Ha feljebb megy a pénzdíj, akkor majd rámegyek a 147-re".

EZT IS AJÁNLJUK:

    A sportág legkarizmatikusabb egyéniségének tartott O'Sullivan nem először viselkedett így: 2010-ben két-két piros és fekete golyó belökése után kérdezett rá a pénzdíjra. Azon a tornán egyáltalán nem volt bónusz a maximumra, így O'Sullivan az utolsó golyó előtt abbahagyta a partit. Végül csak a szurkolók lelkesedésével érvelő játékvezető unszolására lökte be a 147-et jelentő feketét.

    O'Sullivan pályafutása során 13-szor lökött maximumot, ezzel világcsúcstartó és övé a leggyorsabb 147-es is – írja az MTI.

    Top 16