• Belföld
Faktor

Kevesebbet cigiznek a magyar tinik, mint 2010-ben

Kevesebb alkoholt isznak és kevesebbet cigiznek a magyar tinédzserek, mint 2010-ben. Más országokkal összehasonlítva azonban még mindig kedvezőtlenek a magyar adatok.

Egy budapesti sajtótájékoztatón ismertették az Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása nevű nemzetközi kutatás eredményeit.  A felmérés az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (Nefi) együttműködésében készült.

Illusztráció.

Illusztráció.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára a kutatásra reagálva azt mondta, hogy a következő hónapokban a kormányzat szakértők bevonásával újabb népegészségügyi programot készít, amelyet még idén szeretnének elindítani. A helyettes államtitkár szerint jó irányba változtak a magyar fiatalok szokásai, de még sok tekintetben elmaradnak a fejlettebb országoktól.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A kutatás eredményeiről Török Krisztina, a Nefi főigazgatója azt mondta, hogy az Magyarországon erősek a tizenévesek baráti kapcsolatai. A főigazgató arról is beszélt, hogy bár még nem eléggé, de nőtt a sportolás gyakorisága. A fiatalok kevesebbet nézik a tévét, ugyanakkor többet számítógépeznek - írja az MTI.

    A négyévente készített reprezentatív felmérést 2010 után 2014-ben csinálták meg, ennek a kutatásnak a kielemzett eredményeit közölték most. Negyvenkét európai és észak-amerikai országot vizsgáltak, amelyekben 11, 13, 15 és 17 éves, iskolába járó gyerekeket kérdeztek meg, összesen közel 220 ezret.

    Top 16