• Belföld
Faktor

Ha most váltana téli gumira, lehet, hogy nagyon megjárja

Nincs elég szakember, aki lecserélje a gumikat, ezért az árak jelentősen megnőhetnek.

Elég drága lehet.

Elég drága lehet.

A szakemberhiány elérte a gumiabroncs-szerelőket is, akiket béremeléssel próbálnak megtartani a vállalkozások, emiatt drágulnak a szolgáltatások, és sorban állásra is fel kell készülniük azoknak, akik a következő hetekben akarnak kereket cseréltetni - írja a Világgazdaság.

Tokaji Vilmos, a Continental Hungária Kft. értékesítési vezetőjének becslése szerint a húsz százalékot is elérheti az áremelkedés. A gumicsere ára nagyban függ a szolgáltatás színvonalától, nehéz átlagos tarifát meghatározni, de nagyságrendileg tízezer forint körül lehet, és az alacsonyabb bérköltségek miatt vidéken a fővárosinál akár harminc százalékkal olcsóbban is lecserélhetik a gumikat.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az abroncsok átlagos ára is tág határok között mozog, a méret és a minőség függvényében. Az átlagautósnak körülbelül 80-100 ezer forintba kerülhet a négy téli abroncs.

    Magyarországon a jogszabály nem rendelkezik a téli gumik kötelező használatáról, de azt előírja, hogy 1,6 milliméteres profilmélységnél már le kell cserélni az abroncsokat. Szakemberek szerint a biztonságos közlekedéshez a télit négy, a nyárit három milliméteres profilmélységig ajánlott használni – írja az MTI.

    Kommentek:

    Top 16