• Politika
Faktor

Kevesebb fizetést kaptak, most kivizsgálják, miért

A Magyar Államkincstárnál azt ígérik, gyorsan és egyesével kivizsgálják azoknak a közalkalmazottaknak az ügyét, akik kevesebb fizetést kaptak, mint amennyi jár.

Több helyen, Fejér megyétől Budapesten át Gyuláig sok olyan közalkalmazott van, aki 30-50, vagy akár 100 ezer forinttal kevesebb pénzt kapott, mint kellett volna.

Van aki 100 ezer forinttal kevesebb pénzt kapott.

Van aki 100 ezer forinttal kevesebb pénzt kapott.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Dancsó József, az Államkincstár elnöke  megígérte, hogy az összes ügyet kivizsgálják. De csak azokkal a panaszokkal tudnak foglalkozni, amelyekről tudomásuk van, ezért aki érintett az ügyben és nem jelentkezett, attól azt kérik, hogy az írjon a kira.info@allamkincstar.gov.hu e-mail címre.

Decemberben 99 ember jelentkezett azzal, hogy kevés pénzt kapott, januárban eddig 4 ilyen ügy volt..

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Magyar Államkincstár csaknem 900 ezer, az állami szférában dolgozó munkavállalónak készíti a bérszámfejtését már évek óta. Tavaly szeptember 1-jével egy új, Központosított Illetményszámfejtési Rendszerre tértek át, amely novembertől országosan működik.

    Ennek lényege, hogy egyetlen rendszerben kezelik a bérszámfejtést, ami akár kétmilliárdos megtakarítást is eredményez a központi költségvetésnek, hiszen nem kell megelőlegezni a fizetéseket, hanem még adott hónapban megtörténhet a számfejtés, hasonlóan a piaci szférához.

    A régi rendszerhez képest az új már sokkal kevesebb hibával dolgozik: míg tavaly júliusban még 6500 informatikai tévesztés fordult elő, addig a KIRA elindulása után, decemberben már csak 2190, és idén januárban várhatóan tovább csökken ez a szám - írta az MTI.

    Top 16