• Pénz
Faktor

Kevesebb a munkanélküli

Augusztus-októberben 27 ezerrel kevesebb volt a munkanélküli a tavalyi adatokhoz képest. Idén ebben az időszakban 290 ezren voltak álláskeresők.

A Központi Statisztikai Hivatal szerint a férfiak között ugyan kevesebb volt a munkanélküli, de idén a nőknél volt nagyobb mértékű a javulás. A 15-74 éves munkanélküli férfiak száma 11 ezerrel, 152 ezerre csökkent. A munkanélküli nők száma 16 ezerrel, 138 ezerre csökkent augusztus-októberben az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A munkanélküliek egyötöde a 15-24 évesek között volt a KSH szerint. A 25-54 évesek, azaz a legjobb munkavállalási korúak, illetve az 55-64 éveseknél is csökkent a munkanélküliség.

Az MTI szerint a munkanélküliség átlagos időtartama 19,1 hónap. A munkanélküliek 49,2 százaléka legalább egy éve keres állást, vagyis tartósan munkanélkülinek számít.

A Fidesz frakció közleményében azt írta: a KSH adatai azt bizonyítják, hogy a magyar reformok működnek. A Fidesz célja a teljes foglalkoztatás és Európa legalacsonyabb személyi jövedelemadója - írják.

Top 0