• Krimi
Faktor

Brutális baleset: a szabálytalan sofőr miatt szakadt ketté a másik autó, a férfi életét vesztette

A vétkes sofőr sokáig szabálytalan előzéseket hajtott végre, veszélybe sodorva több szembejövő autóst is.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó közúti veszélyeztetés és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy 64 éves férfival szemben. A vádlott ugyanis tavaly februárban Sopron közelében halálos balesetet okozott a sorozatos, veszélyeztető előzéseivel.

A Győrben élő férfi Kópháza felől vezetett Nagycenk irányába. Ennek során többször úgy előzött, hogy közben szemből is érkeztek autók, melyek vezetői fékezve, lehúzódva tértek ki a vádlott autója elől. Az elkövető az előzések között sem tért vissza a saját sávjába, ehelyett a bal oldali sávban maradva igyekezett biztosítani további előzéseit.

Fotó: ügyészség

Fotó: ügyészség

EZT IS AJÁNLJUK:

  Mindezek során a vádlott, miután egy külföldi rendszámú autót megelőzött, szintén nem tért vissza a forgalmi sávjába, hanem a másik sávban maradva próbált megelőzni még egy teherautót is. Ezzel a manőverrel azonban a padkára kényszerített egy szemből érkező járművet, melynek vezetője a visszakormányzás során elvesztette uralmát az autó felett és a vádlott által megelőzött osztrák autónak ütközött.

  A külföldi autó felborult, vezetőjének az ütközésben 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A belé csapódó autó kettészakadt, a vezető az úttestre esett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a kórházba szállítása közben életét vesztette.

  A vádlott az ütközést látta, azonban megállás nélkül, újabb - szabálytalan, a balra kanyarodó sávban kivitelezett - előzést követően a helyszínről elhajtott. A balesettől 6 kilométerre az árokba csapódva állt meg.

  Az ügyészség az elkövetőt két bűncselekménnyel, halált okozó közúti veszélyeztetéssel és minősített segítségnyújtás elmulasztásával vádolja. Vele szemben 13 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki - tájékoztatott dr. Takács Péter főügyész.

  Kommentek:

  Top 16