• Krimi
Faktor

Ketten meghaltak az orosz bányakatasztrófában

Kőzetrengés történt csütörtökön az észak-oroszországi Komi Köztársaságban lévő Vorkuta egyik szénbányájában, bányászok rekedtek a mélyben. A bányát üzemeltető Vorkutaugol vállalat közlése szerint ketten meghaltak, nyolcan megsérültek, huszonnyolc férfi eltűnt.

A helyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kőzetrengés következtében mintegy száztíz ember rekedt a bányában, de a többségüket már sikerült kimenteni. A hatóságok közlése szerint a mentőszolgálat közel 360 munkatársa dolgozott a bányászok kimentésén.

A mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a bányában rekedt embereket folyamatosan hozzák a felszínre. Nem tudja megerősíteni a mélyben rekedt bányászok pontos számát.

A volt Szovjetunió területén találhatóak a világ legveszélyesebb bányái az elavult technikai felszereltség és az extrém mélység miatt. A hiányos biztonsági intézkedések miatt gyakran fordulnak elő súlyos balesetek. 2013 februárjában Vorkuta egy másik bányájában metángáz-robbanás történt, a balesetben 18 ember halt meg - írta az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Korábbi cikkünket a bányabalesetről itt olvashatja.

    Top 16