• Kultúra
Faktor

Kétszeres Oscar-díjas producer, rendező, színész a Faktorban

Jacques Perrin világhírű francia filmművésszel beszélgetett Andor Éva. Az interjú péntek este 8-tól látható a Faktor TV-n.

Jacques Perrin egyik első nagy sikere a hatvanas évek legelején a Lány bőrönddel című filmje volt, Claudia Cardinale kamasz szerelmét játszotta. A 317-es szakasz, a Rochefort-i kisasszonyok (Catherine Deneuve és Gene Kelly partnere), a Z avagy egy politikai gyilkosság anatómiája, a Szamárbőr vagy a Farkasok szövetsége mind világsikerű filmek. A velencei filmfesztiválon a legjobb színész díjával tüntették ki, és ő játszotta a Cinema Paradiso egyik főszerepét is, Toto, a kisfiú időskori énjét. A film befejezése - Ennio Morricone csodálatos zenéjével és Jacques Perrin szívszorító tekintetével - a filmtörténelem egyik legszebb zárójelenete.

Két Oscar-díjas film producere volt, először a Z - ebben ő maga volt a főszereplő, rajta kívül Yves Montand, Irene Papas és Jean-Louis Trintignant játszotta a legfontosabb szerepeket, és Costa-Gavras rendezte - , másodszor a Fekete-fehér színesben kapott Oscart. De ő produkálta a Mikrokozmoszt és a Kóristákat is, előbbiért César-díjat kapott, utóbbit Oscarra jelölték.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Több filmet is rendezett. Például az Oscar-díjra jelölt Vándormadarakat, aztán a szintén világsikerű Óceánokat, és a napokban Párizsban, és hamarosan Budapesten is bemutatott Évszakokat.

    Jacques Perrin a Frankofón Filmnapokra érkezett Budapestre, és hosszabb interjút adott Andor Évának a Faktor TV-n.

    Top 16