• Külföld
Faktor

Kétségbeejtő dolgot vettek észre a felrobbant hajtóművű repülőgép utasairól készült képen

Egy légiutas-kísérő vette észre a dolgot a képen.

Mint arról a Faktor is írt korábban, a Southwest Airlines New Yorkból Dallasba tartó járata kedden szenvedett balesetet, mikor a Boeing 737 egyik hajtóműve tízezer méteres magasságban felrobbant, és a szétrepülő darabok kilyukasztották a gép oldalát.

Bár a pilóták felkészültségének köszönhetően a repülőgép sikeres kényszerleszállást hajtott végre Philadelphiában, így a balesetnek csak egy halálos áldozata volt, a dolog alakulhatott volna sokkal rosszabbul is. Ahogy ugyanis arra a korábban légiutas-kísérőként dolgozó Bobby Laurie felhívta a figyelmet, az utasok közül gyakorlatilag senki sem tudta, hogyan kell helyesen használni az oxigénmaszkot.

Annak ugyanis nem csak a szájat, de az orrot is fednie kell, ellenkező esetben a hatékonysága erősen csökken. Ez egy ilyen helyzetben könnyen tragédiához is vezethetett volna, hiszen tízezer méteres magasságban a levegő sokkal ritkásabb, mint a Földön. Az oxigénmaszk helytelen használata következtében az emberek könnyen elveszíthették volna az eszméletüket, ennek következményeként pedig egy valódi kényszerleszállás esetén nem tudtak volna kimenekülni a gépből - írta a player.hu.

"Tegyétek le a telefont, hagyjátok abba a szelfizést és figyeljetek a légiutas-kísérőkre!" - írta a kép mellé Laurie, aminél jobb tanácsot mi sem tudnánk adni.

Kommentek:

Top 16