• Belföld
Faktor

Kétmillió forintot kell fizetnie a telefontársaságnak egy tizediken lakó embernek

A lakás felett üzemeltették az átjátszóállomást.

Kétmillió forint sérelemdíj fizetésére kötelezte a Nyíregyházi Törvényszék az egyik telefontársaságot, mert több éven át a zajterhelési határértéket meghaladó zajkibocsátású átjátszóállomást üzemeltetett egy tizedik emeleti lakó lakása felett. Az ítélet nem jogerős.

A Nyíregyházi Törvényszék az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a zajterhelés mintegy négy éven keresztül állt fent, a lakó folyamatos jelzése ellenére a társaság nem nyújtott segítséget, valamint nem végzett ellenőrző méréseket sem.

A szükségtelen zavarás sértette a lakó személyiségi jogait, így a pihenéshez, a magánlakás sérthetetlenségéhez, az ingatlana rendeltetésszerű használatához való jogát, a nyugalmát, éjszakai pihenését, magánszféráját és magánéletének zavartalanságát - állapította meg a törvényszék.

Hozzátették, a szakértői vélemény szerint a folyamatosan fennálló zajterhelés a lakó életminőségére és egészségi állapotára is negatív hatással volt.

A törvényszék a november 20-án hozott ítéletében a sérelemdíj fizetésén kívül eltiltotta a telefontársaságot az újabb - zajterhelési határértéket meghaladó - zajterheléstől is.

Kommentek:

Top 0