• Külföld
Faktor

Kétméteres árvíz árasztotta el Belgium egy részét, egy ember eltűnt

Belgium dél-keleti országrészében a hirtelen lezúduló esőzés miatt számos lakóház és a Luxemburg felé vezető utak egy része víz alá került, az árvíz autókat borított fel és egy ember eltűnt.

Illusztráció

Illusztráció

Péntekre virradóra a rossz időjárás miatt több patak és folyó kilépetett medréből és elárasztotta Nassogne és Jemelle környékét.

Az érintett településen több embert kellett kimenekíteni házából, mert a víz magassága helyenként a két métert is meghaladta az éjszaka folyamán és a hajnali órákban.

Az árvíz több falut elzárt a külvilágtól, mivel a környék közútjai is járhatatlanná váltak. A Wamme folyó közelében fekvő Hargimont egyik lakosának beszámolója szerint a vízszint alig öt perc alatt emelkedett és haladta meg az egyméteres magasságot. A kiérkező tűzoltók nem tudták megakadályozni a víz beáramlását, ezért az ajtó és ablaknyílásokat földdel és trágyával kevert szalmával tapasztották be - írja az MTI.

A szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint egy 60 éves férfit keres a rendőrség, aki a házát elöntő sárlavina elől próbált menekülni, de elmerült a vízben és nyoma veszett.

Franciaország is az áradással küzd, a Szajna több várost is elborított - a francia árvízről itt talál képgalériát.

Top 0