• Külföld
Faktor

Kétgyermekes családapa a nizzai mészáros újabb áldozata

Egy hónappal a támadás után halt meg a kórházban a férfi.

Belehalt sebesülésébe egy férfi, aki július 14-én sebesült meg Nizzában, így 86-ra nőtt a dél-franciaországi városban elkövetett terrortámadás halálos áldozatainak száma - közölte pénteken a francia kormány.

A kétgyermekes családapa csütörtökön halt bele sebesülésébe. A férfi - több mint négyszáz társával együtt - Nizzában a francia nemzeti ünnep estéjén sebesült meg a tengerparti Promenade des Anglais sétányon - közölte Juliette Méadel, a merénylet áldozatainak nyújtott segítségért felelős államtitkár.

Július 14-én egy tíz éve Franciaországban élő 31 éves tunéziai férfi, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel egy hűtőkamionnal a tűzijáték megtekintésére összegyűlt tömegbe hajtott. A férfi két kilométer hosszan száguldott a tömegben, majd lövöldözni kezdett, a rendőröknek végül sikerült lelőniük.

A férfi nem szerepelt az ismert terroristák listáján, köztörvényes bűncselekmények miatt azonban korábban többször vonták felelősségre. Francois Hollande francia elnök terrorcselekménynek minősítette a mészárlást. A merénylet elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

Kommentek:

Top 0