• Külföld

Kétéves kislány borította fel a katonás rendet

Karis szülei attól féltek, hogy a kislány nem fogja megismerni az apukáját, amikor újra találkoznak. Kiderült, hogy teljesen feleslegesen aggódtak.

Daniel Oglesby nyolc hónapig szolgált Kuvaitban a Harmadik Páncélos Dandár Harcoló Alakulatának tagjaként. Amikor az alakulat hazatért, a katonaság ünnepséget rendezett a  tiszteletükre.

Megszegte a fegyelmetOglesby főhadnagy csak egy volt a vigyázzban álló egyenruhások között. Egyáltalán nem lógott ki a sorból. Egészen addig, amíg egy aprócska kislány oda nem szaladt hozzá. Hirtelen azt sem tudta, hogy mit csináljon. Tartsa magát a szigorú rendhez és maradjon fegyelmezett vigyázzállásban vagy engedje szabadon az érzelmeit. Végül az ösztönei győztek.

Ez a pillanat a családomnak járt. Úgy döntöttem, lehajolok, nyomok egy puszit a homlokára és odasúgom neki, hogy amint vége az ünnepségnek, rohanok hozzá.

A főhadnagyot februárban vezényelték Kuvaitba. Felesége és Karis mellett másik kislányát, a négy éves Laylát is otthon kellett hagynia - írta a Today. Kristine a felesége mindet megtett, amit csak tudott, hogy éberen tartsa a lányokban az apukájuk emlékét. Sokat mesélt nekik a Lily utál búcsúzkodni című könyvből is, amit olyan kisgyerekeknek írtak, akiknek katona a papájuk vagy a mamájuk.

Előre megfontolt szándékkal A könyv főszereplője Lily, egy hatalmas öleléssel köszönti a hazatérő apukáját. Kristine elmondta, hogy az ő lányainak is ez volt a terve.

Nagyon tetszett a lányok ötlete. Azt mondtam nekik, hogy persze, menjetek csak oda, öleljétek át apát. Arra azért nem gondoltam, hogy Karis még az ünnepség végét sem várja meg vele.

- mondta Kristine. Daniel arról is beszélt, hogy a katonáskodás legnehezebb része, amikor távol vannak a családjuktól. Persze, amikor hónapok után újra találkoznak és megölelik egymást, az csodálatos érzés. De azért nem pótolja azt az időt, amit távol töltöttek egymástól.  

Újra együtt a család, boldogok a gyerekek. Foto: Samantha Halchak / Halchak Photography, forrás: facebook.com/kristine.oglesby

Újra együtt a család, boldogok a gyerekek. Foto: Samantha Halchak / Halchak Photography, forrás: facebook.com/kristine.oglesby

Top 0