• Külföld
Faktor

Kétéves és négyéves gyerekükkel csatlakoztak volna az Iszlám Államhoz

Kétgyerekes szülőket is őrizetbe vettek az észak-olaszországi Lombardia és Piemont tartományban, mert Szíriába akartak utazni, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.

Összesen hat embert vettek őrizetbe Lecco, Varese és Milánó területén. Az olasz rendőrség szerint a nemzetközi terrorizmust pártoló "iszlám szélsőségesekről" van szó. Közöttük vannak egy kétéves és egy négyéves kisgyerek szülei, akik családostul akartak Lecco városából Szíriába utazni, hogy ott az Iszlám Állam fegyvereseihez csatlakozzanak. Velük akart utazni egy Olaszországban élő 23 éves marokkói férfi is, akinek testvérét tavaly terrorizmus pártolása miatt kiutasították Olaszországból, majd azóta a hírek szerint a szíriai harcokban meghalt.

A Szíriába készülő család egy másik családdal állt kapcsolatban, amely tavaly februárban szintén Leccóból költözött a közel-keleti országba. A szíriai apa és olasz felesége három kisgyerekkel egyik napról a másikra hagyta el Olaszországot, és autóval ment a török-szíriai határig, ahol nyomuk veszett. Az olasz hatóságok szerint ez a szíriai férfi toborzott az interneten a terrorszervezetnek - írja az MTI.

Top 0