• Sport

Kétarcú Horvátország - így látta a tegnapi döntetlent a horvát sajtó

Március 26-án lejátszotta első idei válogatott mérkőzését a franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott. A végeredmény 1-1 lett a Groupama Arénában, a horvát sajtó bár sajnálja, hogy megszakadt a szövetségi kapitány győzelmi sorozata, de a sok sérült miatt megérti, hogy csak döntetlen született Magyarországon.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Magyarország 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal barátságos mérkőzésen a Groupama Arénában. A két félidő teljesen ellentétes volt, az első játékrészben a horvát csapat volt a jobb, míg a másodikban a magyar. Mindkét félidőben egy gól született, a 29. percben Mandzukic, míg a 79. percben Dzsudzsák Balázs lőtt a kapuba. A mérkőzésről készült videós összefoglalónkat itt olvashatja.

Kétarcú Horvátország, Magyarország megszakította Cacic sorozatátEzzel a címmel jelent meg a 24sata.hr újság cikke a tegnapi mérkőzésről. A lap azt írja, hogy kemény mérkőzésen játszott 1-1-es döntetlent második felkészülési mérkőzésén a horvát válogatott, Cacic négy győztes meccs után nem tudott nyerni. A lap szerint a második félidőt el kell felejteni.

A lap kiemeli, hogy a horvát csapat két arcát is megmutatta, mert miután az első félidőben jól tartották a labdát a magyarokkal szemben, és vezetést szereztek Mandzukic révén, a második félidőben csalódást okozott Horvátország játéka.

Az oldal a horvát csapat mentésegeként hozza fel, hogy a szövetségi kapitánynak nem volt sok taktikai lehetősége, mert a csapatnak több sérültje is volt, így az egyetlen logikus felállást, a 4-1-4-1-et választotta Cacic.

A lap kiemeli, hogy Dzsudzsák Balázs gólja szép volt, és megmutatta, hogy miképp kellett volna Srnának értékesíteni a korábban nem sokkal mellé lőtt, 17 méteres horvát szabadrúgást. A horvát szövetségi kapitány azzal, hogy az első öt meccsén nem kapott ki, olyan társaságba került, mint Bilic vagy Jozic.

A magyarok véget vetettek Cacic sorozatának, döntetlen a barátságos meccsenEzzel a címmel közölt cikket a novilist.hr oldal. A horvát lap kiemeli, hogy az eddigi meccseken Cacic mindig győzött - Bulgária (3-0), Málta (1-0), Oroszország (3-1) és Izrael (2-0) -, de ezúttal ez a sorozat megszakadt a magyarok ellen. A lap felmenti a kapitányt, mondván, hogy csak három mezőnyjátékost tudott volna becserélni, és közülük is csak Srna állt be negyed órára.

Ezzel ellentétben a magyar szövetségi kapitány hat új játékost is a pályára küldött, közülük négyet a félidőben, amivel Magyarország jól tudott ritmust váltani. A lap szerint Srna szabadrúgása volt a legnagyobb esély arra, hogy a meccset megnyerjék, de Dzsudzsák szabadrúgásával végül beért a magyar nyomás.

Hasonló véleménnyel van a slobodnadalmacija.hr című oldal is, szerintük a felkészülési mérkőzés egyik félidejében a horvátok, míg a másikban a magyarok voltak jobban. Ők is kiemelik a horvát csapat kevés cserelehetőségét, viszont egy külön cikkben elemzik a szövetségi kapitány első öt meccsét.

Először nem nyert Cacic: Horvátország két arcát is megmutatta a magyarok ellenA többi laphoz hasonló címmel jelent meg a vecernji.hr oldal összefoglalója is. A lap kiemeli, hogy Cacic már a mérkőzés előtt figyelmeztette a sajtót azzal kapcsolatban, hogy 13 mezőnyjátékossal és három kapussal nem lesz könnyű dolguk a magyarok ellen. Piazza, Rakitic, Badelj és Kalinic el sem utazott a meccsre, és a lap szerint a kapitány félelmei beigazolódtak.

Az újság kiemeli azt is, hogy bár ez egy felkészülési meccs volt, a hangulat egyáltalán nem volt barátságos, szoros és kemény meccset vívott egymással a két együttes.

Top 0