• Külföld
Faktor

Riasztották a parti őrséget, gyanúsan alacsony felépítményű hajó közeledett - rejtegetett is valamit

A hajót azért építették alacsonyra, hogy ne vegyék észre a radarok.

Két tonna kokaint foglaltak le egy kishajón a Costa Rica-i hatóságok 144 kilométerre a közép-amerikai ország partjaitól - közölték helyi tisztviselők csütörtökön.

A tájékoztatás szerint azt követően indítottak akciót a Csendes-óceánon, hogy jelzést kaptak az Egyesült Államok parti őrségétől. A szerdai műveletben egy hajón kétezer, egyenként egykilós, kokainnal teli csomagra bukkantak.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A kishajót négy motor hajtotta, felépítménye kifejezetten alacsony volt azért, hogy jobban elkerülje a területet pásztázó radarokat. Az ügyben három kolumbiai állampolgárt őrizetbe vettek.

Michael Soto a Costa Rica-i biztonsági miniszter elmondta, hogy a nemzetközi kábítószercsempészek ellen, az Egyesült Államokkal közösen vívott küzdelemben idén több mint 17 tonna kábítószerre bukkantak. Ebből az elmúlt tíz napban 6,7 tonnára.

A térségben tavaly novemberben a kolumbiai rendőrség 12 tonna kokaint foglalt le, ami minden idők egyik legnagyobb fogása volt.

A Csendes-óceán és a Karibi-tenger övezte, stratégiai térségben fekvő Kolumbia továbbra is a kokain egyik legnagyobb előállítója a világban. Évente 910 tonna ilyen kábítószer keletkezik a kormány minden igyekezete ellenére, hogy útját állja a drog terjedésének - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0