• Külföld
Faktor

Két táborra szakadnak ettől a felvételtől az emberek: Ön milyen szót hall?

Az internetezők teljesen mást hallanak ugyanazon a hangfelvételen.

Különös és kissé haszontalan "probléma" köti le most az internetezők figyelmét. Valaki meg is osztott egy szavazást a Twitteren, azzal a kérdéssel, hogy ha rányomunk a lejátszás gombra, mi az a szó, amit hallunk:

Yanny vagy Laurel? Próbálja ki:

EZT IS AJÁNLJUK:

    Nos, mindkét tábort rengetegen erősítik, legalább annyian hallják Yanny-t a felvételen, mint ahányan Laurelt. Volt, aki ezt a különös esetet azzal magyarázta, hogy más korú emberek máshogy hallhatják a hangot, de mások szerint az sem mindegy, milyen lejátszóval hallgatjuk, valamint min és milyen hangerővel szólaltatjuk meg a felvételt.

    De a történet itt még nem ér véget. Felkérték ugyanis az illinois Northwestern University neurobiológusát, Nina Kraust, hogy tegyen igazságot a kérdésben - írja a qz.com. Kraust bevonta a vizsgálatba az Arizónai Egyetem nyelvészét, Brad Storyt is, aki külön elemezte a felvétel hanghullámait, és szerinte a mintázat inkább a laurelre hasonlít. A vizsgálatból kiderült, hogy felismerhetők az l és az r betűk mintái. De mivel a felvétel minősége nem túl jó, a kutatók szerint nem meglepő, hogy egyesek egészen mást hallanak ki belőle.

    Kommentek:

    Top 16