• Külföld
Maksa Mónika

Két oroszlánt láttak a külvárosban sétálni

Hétfőn ismét oroszlánok ólálkodtak Kenya fővárosának, Nairobinak a peremén. Az emberek két oroszlánt láttak egy forgalmas elkerülő útnál, ezért a hatóságok nyomolvasókat küldtek a helyszínre, hogy az oroszlánokat megtalálják.

Az oroszlánok valószínűleg a Nairobival határos nemzeti park területéről szöktek ki. A városban 3 millió ember lakik, de most is folyamatosan terjeszkedik, ezért a nemzeti parkra egyre nagyobb nyomás nehezedik. A nemzeti parkban sokféle védett állat él, de életterük egyre szűkül.

A Nairobi Nemzeti Park egyik oroszlánja étkezés közben. Forrás: Europress - Getty Images/Dan Kitwood

A Nairobi Nemzeti Park egyik oroszlánja étkezés közben. Forrás: Europress - Getty Images/Dan Kitwood

A rezervátumot Nairobitól kerítést választja el, a másik irányban viszont nyitott a park. Így időről időre előfordult, hogy lakott területre merészkednek az oroszlánok.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Tíz napja hat szökött oroszlán járkált a fővárosban, de őket sikerült befogni és visszavinni a nemzeti parkba. 2012-ben pedig lelőttek hat oroszlánt, mert a maszáj pásztorok kecskéire támadtak. Kenyában mára már csak 2000 oroszlán él, a vadászok és vadorzók miatt.

    A Nairobi Nemzeti Parkban a kínaiak új vasútvonalat fognak építeni. A vasúti pálya a parkon keresztül halad majd, de fallal lesz körülvéve, és magasra építik, hogy az állatok át tudjanak alatta menni – írja az MTI.

    Top 16