• Külföld

Két maffia klán tagjain kattant a bilincs Olaszországban

A dél-olaszországi 'ndrangheta bűnszervezet több tucat tagját lekapcsolták a hatóságok.

A két klán uralta a környéket: közbeszerzésekről döntöttek, kábítószer-kereskedelmet folytattak, de a vádak között szerepel illegális fegyverbirtoklás, zsarolás, súlyos testi sértés és gyújtogatás is. Nem maradt ki az országban oly’ népszerű foci irányítása sem: a Reggio Calabria ügyészsége szerint a klánok a helyi labdarúgócsapat legalább két mérkőzésének eredményét is megvásárolták.

A csütörtök reggeli rendőrségi akcióban, Olaszország több városában, összesen 41 embert vettek őrizetbe, köztük egy politikust is – írja az MTI.

A Reggio Calabria rendőrsége közölte, az elfogottak a hírhedt Ferrentino-Chindamo és Lamari klán tagjai. Ők Calabria régióból, Laureana di Borrello kisvárosából irányították üzleteiket. Őrizetbe vették Laureana di Borrello önkormányzatának környezetvédelmi felelősét is, őt szintén maffiatevékenységgel vádolják. Az országban összesen tíz vállalkozást foglaltak le, 30 millió euró (több mint 9 milliárd forint) értékben, közöttük építkezési vállalatot, egy szupermarketet, újságüzletet és hatósági zár alá került Laureana di Borrello labdarúgócsapata is.

A 'ndrangheta számít a legerősebb olaszországi bűnszervezetnek, amely az utóbbi évtizedekben maga mögé szorította a szicíliai Cosa Nostra és a nápolyi camorra szervezetét is. A dél-olaszországi Calabrián keresztül érkezik a Dél-Amerikából Európába tartó drogszállítmányok jelentős része, amelynek bevételét a 'ndrangheta olaszországi befektetésekben mossa tisztára.

Kommentek:

Top 0